Over Ca’Palazzo

Ca’Palazzo (casa Palazzo) is een paesino, een klein dorpje, waarvan het oudste deel waarschijnlijk dateert van 1200. Op Ca’Palazzo woonden en werkten verschillende boerenfamilies. Door de eeuwen heen zijn er huizen en ook een kapel (1807), bij gebouwd. Nu heeft Ca’Palazzo 8 appartementen van 2-6 personen (23-135m2). In de historische centrum van het stadje Pergola beschikt Ca’Palazzo over een Bike&Art Hostel (220m2) met 8 slaapplaatsen, keuken, dakterras en woonkamer. 

Ligging

Ca’Palazzo ligt op de laatste heuvelrug voor de Apennijnen met een schitterend uitzicht op de bergen Monte Catria, Monte Petrano, Monte Nerone en Monte Acuto. Ca’Palazzo is de originele naam van de paesino en betekent Ca van Casa (huis) en Palazzo dat zoveel als groot huis betekent. Ca’Palazzo ligt tussen de twee historische stadjes Pergola en Cagli. De Adriatische zee is met een mooie rit van 40 minuten te bereiken. Centraal gelegen tussen de luchthavens van Perugia (Transavia Rotterdam) en Ancona (Ryanair Weeze en Charleroi)

Le Marche (Noord)

Le Marche (De Marken) is een nog relatief ongerept gebied met middeleeuwse stadjes gelegen tussen de Apennijnen en de Adriatische zee in midden Italië. Ca’Palazzo ligt in de provincie Pesaro/Urbino van Le Marche. Dit is de meest noordelijke van de 3 provincies van Le Marche. Belangrijke steden in de omgeving zijn Fano, Pesaro, Urbino, Jesi en Gubbio. Romeinse opgravingen (Sempronii, Suasa, Sentinum) en de Grotte Frasassi. 

Appartementen

In totaal zijn er 8 appartementen van verschillende grootte met een totaal van 14 afzonderlijke slaapkamers. Veel slaapkamers hebben een eigen badkamer. Elk appartement heeft een (ruime) keuken of pantry en een ruim eigen terras.

Wij hebben moeite gedaan om u extra van uw rust en ruimte te laten genieten. Alle vloeren zijn voorzien van isolatie. Verder zijn de oude materialen zo veel mogelijk hergebruikt. De oude sfeer is in belangrijke mate behouden, terwijl
hedendaagse luxe niet ontbreekt.

Omdat Ca’Palazzo tegen de helling is gebouwd zijn er meerdere lagen. Ieder appartement heeft de ingang op een eigen begane grond niveau met een daaraan gelegen privé terras.

Ca'pallazzo laag 1

Capalazzo

Laag 1
Nerone, Mare & Petrano
Ca'pallazzo laag 2

Capalazzo

Laag 2
Piccione, Rocca Rosa & Rosmarino
Ca'Palazzo laag 3

Capalazzo

Laag 3
Lavanda, Ginestra, Catria & Capanno
Ca'pallazzo laag 4

Capalazzo

Laag 4
Lavanda
Zwembad 1

Zwembad en spectaculair uitzicht

Ca’Palazzo heeft een ruim zwembad van 18 bij 7 meter en 450 m2 terras met zicht op de bergen. In het voor- en najaar wordt het zwembad verwarmd door zonnepanelen.

Ca’Palazzo ligt op een beschermd heuvellandschap midden tussen de graanvelden, de zonne- bloemvelden en de ongerepte natuur en natuurparken. De ligging op ongeveer 420 meter geeft een spectaculair uitzicht over de vallei en de Apennijnen: Monte Catria, Monte Petrano, Monte Nerone en de Monte Acuto.

restaurant 1

Restaurant

Het sfeervolle restaurant, met professionele keuken, is met veel zorg teruggebracht in de originele staat met authentieke bloemmotieven op de muren. De ruimte is geschikt tot ca 32 personen. In seizoen bereiden we bij voldoende deelname 1 keer per week een compleet 4 gangen menu plus huiswijn koffie en digestief. En bij aankomst bieden we de mogelijkheid voor een uitgebreide anti pasti schotel.

Groepen

Voor groepen tot 28 personen bieden we speciale arrangementen. Voor trouwarrangementen werken wij samen met met iemand naar uw keuze. In Frontone, Cagli en Pergola is het mogelijk tennisvelden te huren. Ook een voetbalveld (handbalformaat) behoort tot de mogelijkheden. Kijk ook naar onze fiets-clinic mogelijkheden en het nieuwe programma voor 2021 ‘On the tracks of the Romans’.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden. Vooral in voor en naseizoen is veel mogelijk. (maart-mei, juni en na 1 september)