Testimonials over Ca’Palazzo

Mooie vergezichten geven mooie inzichten

De beste publiciteit maak je niet zelf, maar die maakt een ander voor je. Net als je van je tevreden gasten de beste adviezen krijgt. Die adviezen heb ik gehad. Een van die verbeterpunten was om eens wat recensies te plaatsen en die vinden jullie dus middels deze blog. Heb je ook een goede ervaring en wil je die delen, dan kan dat natuurlijk.

Steven Rooks: In 2011 maakte ik voor het eerst kennis met Ca’Palazzo. Het beviel zo goed dat ik samen met Wijnand een Giro Clinic organiseerde in rond de aankomst van de Giro in Urbino (2012). Het werd een prachtig verzorgde fietsweek voor mijn relaties en er zouden nog vele volgen. Door Corona kwam er een beetje de klad in dat soort groepsreizen. Nu ik de Queens Stage van de Tirreno dit jaar rond Ca’Palazzo gezien heb en er dus ook weer 200 km nieuw asfalt ligt, kriebelt het weer. Voor reisbegeleiding ben ik in overleg beschikbaar.

Giro Arrangement 2012 bij het monument op de Monte Nerone geplaatst ter gelegenheid van de Queens Stage van de 100 jarige Giro in 2009

Onno Kleyn: Locatie, locatie, locatie, ik voel me net een makelaar als ik het roep. Toch is dat sterke troef nummer één van Ca’ Palazzo, daar op die helling in Le Marche, zwembad voorop, dan de deinde heuvels, Apennijnen erachter. Mooier kan niet, punt. Voeg daarbij de omgeving, het eten, de wijn en het enthousiasme van Wijnand Luttikholt – alles krijgt een 10 – en je begrijpt dat ik er heel graag kom. Vandaar dat ik erover schrijf ook, in artikelen, in mijn boeken. Een droomoord om in je hart mee te dragen wanneer je er niet bent. Parijs ‘a moveable feast’ (Ernest Hemingway)? Dan ken je Ca’ Palazzo nog niet.

Onno tijdens wijn- en truffelproeverij met de president van het consorzio Matelica DOC. Elk jaar in oktober ‘Proeven met Onno Kleyn, Truffel&Wijn

Wil van der Laan: Via een gezamenlijke vriend in de wielerwereld maakte ik kennis met Wijnand. We mailden met elkaar en toen ik een bronsprojekt , geïnspireerd door de Bronzi Dorati, over Romeinse keizers had gemaakt dacht ik, toch eens aan Wijnand laten zien, misschien weet hij iets moois ermee te doen. Nou dat heb ik geweten ! Als Wijnand ergens muziek in ziet dan gaat hij er voor 200% voor, sommige mensen noemen dat doordrammen. Ik voel me echter op mijn gemak bij hem want ik ben net als hij. Wat in mijn kop zit, zit niet in mijn kont ! Over Ca Palazzo kan ik kort zijn: een pareltje, Italiaanser kan het niet, voeg daarbij de kok des huizes, uiteraard ook Wijnand, echt, die gast is meer dan voortreffelijk, plus het ruime zwembad met uitzicht over de vallei, gewoon heerlijk toeven en tot rust komen kan daar ook.

Wil van der Laan tijdens de opening van zijn expositie ‘Keizers’ in het museum van de Bronzi Dorati in Pergola.

Annette Wessels: In 2014, 10 jaar geleden begon ik met Wijnand en Ca’Palazzo een avontuur. We gaven het de titel Movimenti Bronzi Dorati. Met als inspiratie de Bronzi Dorati van Pergola hebben we samen sindsdien vele projecten met studenten van de Rietveld Academie, de Valkschool Cibap en mijn eigen cursisten gedaan. Het was altijd door Wijnand prima geregeld. De afgelopen 6 weken ben ik zelf Creative in Residence geweest. Nu niet te Ca’Palazzo maar in het hostel in Pergola met daartegenover de creatieve fabriek, ‘Nido Dorato’. Als een aftandse fabriek in een stad heb ik een deel van het veranderingsproces zo zelf meegemaakt en vormgegeven. Zo heb ik me ondergedompeld in Pergola en langzamerhand een interactie gevonden met de Pergolesi. Gisteravond op Koningsdag 2024 heb ik mijn Finisage gehouden en die werd met een door Wijnand verzorgde aperitivo opgeluisterd. Nu ik in de auto terugrijd naar Nederland was het weer een beleving die proeft naar meer en ik zal zeker dus weer terugkomen. Ben je zelf ook creatief en wil je dit ook beleven kijk dan op www.creativeinresidence.com

Annette aan het werk in Nido Dorato ( april 2024)

Dortji van Sliedregt-Roemahlewang

Vanaf 2016 kwam ik voor een kunstweek op Ca’palazzo. Ik ontdekte Le Marche. Via Annette Wessels leerde ik Wijnand kennen. Het is hier zo mooi dat ik in datzelfde jaar voor de tweede keer meeging. Maar dan een combinatie van kunst maken en de deelnemers voorzien van het innerlijke van de mens. Verzorgde de lunch en bereidde ik de maaltijden. Het startsein voor een samenwerking was geboren. Maar eerst in januari 2017 op Ca’palazzo en Sam gepast. Wat een avontuur. Hier bereidde ik mijn avontuur om op locatie buiten de grenzen kookworkshops te geven. Mijn Molukse Roots combineren met de Italiaanse keuken. Ik heb kennisgemaakt met de Wijn en Spijs reizen van Onno Kleyn.

De uitstapjes naar een olijfolieperserij, de honing, truffels en de heerlijke kaasboer in de streek Beltrami.

Dortji met de kookbrigade van de Agri Campagna in de heuvels van Monte Martello. Een terugkerend onderdeel in haar culinaire bezoek aan Ca’Palazzo.

Evert de Rooij: Een jaar of tien geleden ontmoette ik Wijnand Luttikholt tijdens het Italië Evenement in Haarzuilens. Mijn vrouw Dini en ik stonden daar met de reisboeken van Uitgeverij Edicola en we zouden het jaar daarop zelf een boek over Le Marche gaan schrijven. In dat kader maakten we een afspraak om bij hem in Ca’ Palazzo langs te komen. Dat hebben we gedaan – het resulteerde in een leuk ‘stukkie’ over zijn intieme vakantieparadijs vlakbij Pergola en het kunststadje Urbino – en we waren gelijk verkocht! De locatie, het uitzicht, de prachtig verbouwde appartementen, het zwembad en – last but not least! – de enorme gastvrijheid die Wijnand letterlijk uitstraalde. We zijn er nog diverse keren terug geweest om er een korte vakantie te vieren. Met vrienden, familie en natuurlijk onze kinderen en kleinkinderen. En elke keer was het weer een feest, ook al omdat Wijnand je telkens op verschillende manieren (van een pizza uit de buitenoven tot een vijfgangen maaltijd, met veel liefde bereid in zijn heerlijke keuken) culinair weet te verwennen. Super!

Boekpresentatie De Noordelijke Marche in Pergola Evert de Rooij met Wijnand (Rechts)
Ben van Beurten in de keuken van Ca’Palazzo tijdens een culinaire fiets special de Culinaire Giro Ca’Palazzo.

Cas Eggermont:

Een jaar of acht geleden maakte ik kennis met Ca’Palazzo en Wijnand. We zijn met het vliegtuig geland en de fietsen waren met een busje uit Nederland gekomen. Toen we uit het vliegtuig stapten konden we meteen de fiets pakken en naar Ca’Palazzo fietsen, mooie rit langs de kust het binnenland in. Ik heb zo’n beetje heel Europa gefietst en durf dus gerust te stellen dat ik voldoende vergelijkingsmateriaal heb om een goed oordeel te kunnen geven. Ik vond het in meerdere opzichten een geslaagd verblijf. Mooie fietsuitdagingen, het serieuze werk, te vergelijken met de Alpen maar een stuk rustiger, je komt bijna niemend tegen en bovenop de top prachtige uitzichten. 

Het dorpje Ca’Palazzo want ik vond het een echt dorpje is zo enorm mooi en rustig een goed bed een zwembad en een goede kok,  Wijnand.

Deze foto maakte Cas tijdens de Giro dei Tre Monti, georganiseerd met Steven Rooks. Hier bij het vertrek in Cagli over de drie bergen Monte Nerone, Monte Catria en Monte Nerone, die ook in 2009 het sluitstuk waren van de 100-jarige Giro.

Bovendien biedt de directe omgeving veel mogelijkheden om korte rondjes te rijden voordat je aan het serieuze werk, de Tre Monti, begint.

Er was ook voldoende gereedschap aanwezig om kleine reparaties te verrichten, bovendien zitten er voldoende fietsenmakers in de buurt.

Ook zijn er leuke plaatsen te bezoeken zonder je fiets. Nu ik de website Fietsen is Leuk heb, was het ook de eerste Accommodatie waar ik mee wilde samenwerken.

Huub Duijn terwijl hij het record van de Strava-KOM Ca’Palazzo scherper stelt. Wie gaat de uitdaging aan. Ieder jaar voor een nieuwe record 3 dagen gratis verblijf bij Ca’Palazzo.

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Arrangement Fietsen is Leuk

Op 25 mei 2009 ontvingen we de Giro d’Italia rond Ca’Palazzo. Het was een monsterlijk zware etappe van 235 km met meer dan 4000 hoogtemeters. ...
Meer

Actief met Marche and Bike

Marche and Bike heeft zich de laatste jaren ontwikkeld als professionele aanbieder van Outdoor activiteiten. Ca’Palazzo gaat vanaf 2024 meer met heb samenwerken. Op de ...
Meer

Niets missen?

Blijf op de hoogte van alle Ca'Palazzo evenementen en aanbiedingen, schrijf je nu in op de nieuwsbrief!
Nieuw

Reserveren of vragen?