Truffel- en paddenstoelenweer

De truffels in de herfst en dan hebben we het over de tartufo bianco pregiato en de zwarte herfsttruffel hebben wat koude nachten nodig en dan zo van die witte wieven bij het aanbreken van het daglicht. De paddenstoelen vinden dat ook heerlijk. Wij mensen vonden de met een mooi najaar uitgebreide zomer echter heerlijk. 

Gelukkig werd er voor de derde zondag van oktober nog wel enigszins witte truffel gevonden zodat het tijdens de culinaire reis ‘Proeven met Onno Kleyn, Truffel&Wijn’ ook daar niet aan ontbrak. €1.800 per kg moest ik ervoor betalen, wat voor hier in de beginperiode normaal te noemen is. Inmiddels is de wereld in de ban van de truffel aan het raken en hoewel er meer gevonden wordt, blijft het aanbod achter bij de vraag. Dus de handelaren uit Alba stropen hier in Le Marche het aanbod weer af, met stijgende prijzen tot gevolg.

Voor Dolcevia schreef ik een blog en dat kun je via deze link lezen. Ik houd daarom deze blog kort.

Nu is het weer omgeslagen met een nachttemperatuur onder de 10 graden. Volgens de kenners moet ze eigenlijk rond het vriespunt zijn, maar dat zit er voorlopig nog niet in. Gisteren bezocht ik de truffelmarkt van Acqualagna en onder de €2.500, per kg was er geen witte truffel te koop daarom toen maar wat lekkere kaasjes meegenomen. Vandaag, maandag 14 november is het druilerig en Ca’Palazzo ligt in de mist. Als het zover is en de truffels brullen de grond uit, dan meld ik me weer. 

Wil je graag ook eens een culinaire belevenis met truffel en wijn, meld je dan hieronder aan middels het formulier.

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Catria

De Catria is met 24 m2 een voor Ca’Palazzo relatief klein appartement. Het appartement heeft een pantry met grote koelvries combinatie, een combi magnetron en ...
Meer

De rijpe truffels brullen de grond uit

Kijk voor meer info en recepten op 10 jaar truffels Een prachtig voorjaar voor de tartufo We hadden een zonnig voorjaar met voldoende buitjes en ...
Meer

Niets missen?

Blijf op de hoogte van alle Ca'Palazzo evenementen en aanbiedingen, schrijf je nu in op de nieuwsbrief!
Nieuw

Reserveren of vragen?