I Primi Tartufi Bianchi 2022

Ofwel de eerste witte truffels van 2022.

De laatste zondag van september mag er weer naar truffel gezocht worden. Dit jaar viel dat ongeveer samen met de nieuwe maan. 

Velen geloven hier heilig dat er pas na deze wisseling naar de volle maan het seizoen van de groei en rijping van de tartufo bianco  begint. En inderdaad ik ken niemand die op zondag al rijpe truffels heeft gevonden. Vandaag op woensdag 28 september werden de eerste rijpe witte truffels gevonden. Niet veel nog en nog niet groot. 

Kijk hierboven eens in mijn hand. Het zijn maar stukjes van ongeveer 6 gram per stuk, maar ze roken al overweldigend. Geen wonder dat de hond ze ook kon ruiken. De prijs voor kleine stukjes is hier redelijk zoals je op de kassabon kun zien. We hebben het dan niet over een enkel wat groter exemplaar dat al is gevonden. Daar stort de handel zich gelijk op, want voor veel mensen op deze aardbol telt de crisis nooit. Maar uiteindelijk worden het toch weer kleine schijfjes voor het maximale culinaire genot. Te bedenken dat een paar jaar geleden ook hier de prijs naar €6.000,- per kilo steeg. Daar werd niemand vrolijk van, want dan wordt er namelijk ook heeeeeel weinig gevonden. Wil je daarover meer weten lees dan het blog 10 jaar truffels.

Voor wie ook dit jaar nog meer wil weten en proeven heeft Ca’Palazzo nog plaats op twee arrangementen. 

Kijk daarvoor op de volgende twee links.

Proeven met Onno Kleyn, Truffel&Wijn

Slow Food in Le Marche met Rene Zanderink

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Testimonials over Ca’Palazzo

Mooie vergezichten geven mooie inzichten De beste publiciteit maak je niet zelf, maar die maakt een ander voor je. Net als je van je tevreden ...
Meer

Arrangement Fietsen is Leuk

Op 25 mei 2009 ontvingen we de Giro d’Italia rond Ca’Palazzo. Het was een monsterlijk zware etappe van 235 km met meer dan 4000 hoogtemeters. ...
Meer

Niets missen?

Blijf op de hoogte van alle Ca'Palazzo evenementen en aanbiedingen, schrijf je nu in op de nieuwsbrief!
Nieuw

Reserveren of vragen?