Proeven met Onno Kleyn, Truffel & Wijn 2021

Van 13-18 oktober 2022 een nieuwe proeven met Onno Kleyn, Truffel&Wijn. 2022 is de 600ste geboortedag van Federico da Montefeltro. De Hertog van Urbino, een van de eerste eerste renaissance vorsten, opdrachtgever van Raffaelo en Martini. Hij vergaarde de grootste wetenschappelijke bibliotheek van die tijd . Hij drukte een groot stempel op wat nu nog steeds de omgeving van Ca’Palazzo bepaalt. Natuurlijk komt daar dit jaar extra aandacht voor. Vraag hieronder voor meer info en kijk bij de Blogs over vorige reizen met Onno culinair- en wijnschrijver voor o.a. De Volkskrant en De Smaak van Italie.

Zomaar een citaat van een bekende nr. 14:
 Je gaat het pas zien als je het doorhebt
Je proeft het soms ook pas als je weet wat je proeft 
Ofwel in Onno’s woorden:
Door kennis meer genoegen

We nemen jullie het lange weekend van 15-18 oktober 2021 mee in 4 echte volledig verzorgde dagen met Onno Kleyn in Le Marche. Behalve veel proeven, krijgen we door kennis meer genoegen.

Onno Kleyn is culinair- en wijnschrijver voor De Volkskrant en van het in 2017 verschenen Culinair Compendium De grote Kleyn. In meer dan 1000 pagina’s beschrijft hij daarin de vele aspecten van de culinaire wereld. Smaak, geur en dus proeven is het uiteindelijke genot. En, zoals Onno stelt: door kennis meer genoegen! Onlangs, begin mei verscheen Onno’s nieuwe boek met als titel ‘Italie, mijn verhalen en recepten’. Het kan niet anders dat we daar wat uit gaan koken. In het truffelweekend van de gemeente Pergola 15-18 oktober 2021) neemt Onno u, net als in 2017 en 2018 en 2019, mee in de culinaire wereld rond Ca’Palazzo in Le Marche (Italia).

Onno met de Tartufo Bianco

NB: In Overleg kunt u verlengen van woensdag 13 tot woensdag 20 oktober ivm de mogelijke vlucht Rotterdam- Perugia. (Transavia) Die nu (begin augustus) voor een zeer mooie prijs te boeken is.

In De grote Kleyn zijn al vele pagina’s aan de truffels gewijd, net als aan de wijn, de Italiaanse keuken en smaak & geur. Maar Onno weet er zo hebben we ook in de vorige edities mogen ervaren, nog veel meer over te vertellen. Als een levende, bruisende culi-encyclopedie leert hij u alles over de achtergronden van het eten en de wijn.

Vrijdag 15 oktober
Het arrangement gaat uit van een vertrek van de luchthaven Weeze, Schiphol of Charleroi. Onno komt wellicht al een dag eerder aan met de lufthasa vlucht Amsterdam – Munchen – Ancona). Uit Weeze komt u via een rechtstreekse vlucht om ca 15:00 aan op de luchthaven van Ancona. Uit Charleroi al om 8:30. U krijgt dan een transfer naar de kustplaats Senigallia en voegt zich weer bij de groep om 15:00. Daar wordt u verwelkomd met iets hartigs en wat te drinken voor onderweg, want we vertrekken zo snel mogelijk naar Cantina FilodiVino. We vervolgen daarna onze rit naar Ca’Palazzo waar we kwartier maken en een welkomstborrel hebben met een proeverij als antipasti, waarbij de truffel natuurlijk niet ontbreekt, aansluitend is het diner.

Zaterdag 16 oktober

Na het ontbijt zullen we deze dag in ieder geval een bezoek brengen aan Urbino de stad van Raphael en Federico di Montefeltro en zal historicus Rolf Smit de rondleiding verzorgen zoals hij dat eerder deed in Urbino en Fano. 2020 was het Rafaeljaar, dat helaas een beetje door Corona werd overschaduwd. Dat gaan we 2021 dus goedmaken. Onderweg doen we een wijnhuis aan, zien we de Gola del Furlo en nemen bezoeken we Cagli met een late lunch-proeverij. ’s Avonds hebben we een truffelmenu op Ca’Palazzo.

Zondag 17 oktober

Deze dag staat in het tekenen van de Fiera del Tartufo in Pergola. Een markt die de laatste jaren uitgegroeid is tot een ware foodhappening met een kilometer aan stalletjes van producenten en natuurlijk centraal de truffelhandelaren. ’s Ochtends is er van 9:30 uur een flink ontbijt als bodem voor de dag. Na het ontbijt een demonstratie truffelhunting. Daarna ’s middags het bezoek aan de markt . In Pergola kunt u deelnemen aan een stadswandeling met bezoek aan het museum van de Bronzi Dorati en rond 15 uur een wijnproeverij met diverse hapjes. ’s Avonds sluiten we af met een truffeldiner in het teatro van Pergola onder leiding van een topkok uit Italie. Maar over die details moeten we nog bericht worden.

Truffelmarkt Pergola

Maandag 19 oktober
Het worden inderdaad 4 echte dagen. Na het ontbijt gaan we richting luchthaven via de ’toeristische route’. We bezoeken de archeologische opgraving ‘Sentinum’ bij het huidige Sassoferrato en hebben daar een ‘Romeinse’ proeverij. We vervolgen onze weg naar een het wijnhuis Colpaola, dat door Onno in Nederland werd ontdekt. Onno had het wijnhuis zelf nog niet bezocht, dus waar kunnen we de Verdicchio di Matelica beter proberen dan bij de de bron? Voor wie niet wachten kan, is de wijn te vinden in het schap of op de site van Grapedistrict. De deelnemers die nog een paar dagen blijven gaan hierna naar Ca’Palazzo en de anderen worden gebracht naar de luchthaven (aanwezig 19:10 uur, vertrek 21:10)

Prijsindicatie €625,- Incl. alle vervoer en F&B. Exclusief reis naar Italie, reisverzekering, extra dagen (mooie prijsje in overleg) Het programma is een indicatie. Indien in overleg met Onno zich iets anders moois voordoet, dan zullen we het programma daarop wijzigen.

De beroemde trappen van Corinaldo
Lunch bij Guerrieri

Deel dit bericht

Niets missen?

Blijf op de hoogte van alle Ca'Palazzo evenementen en aanbiedingen, schrijf je nu in op de nieuwsbrief!
Nieuw

Reserveren of vragen?