Proeven met Onno Kleyn Truffel&Wijn 2022

Van 13-18 oktober 2022 een nieuwe Proeven met Onno Kleyn, Truffel&Wijn. 2022 is het 600ste geboortejaar van Federico da Montefeltro. De Hertog van Urbino, een van de eerste renaissance vorsten, opdrachtgever van o.a. Raffaelo en Martini. Hij vergaarde de grootste wetenschappelijke bibliotheek van die tijd. Hij drukte een groot stempel op wat nu nog steeds […]

Visner o Visciolata

Door Carlo Cleri (Bewerkt door Wijnand Luttikholt en Martin Woestenburg) De oude Romeinen voegden diverse ingrediënten toe aan de wijn om die te conserveren of om gebreken te maskeren: honing, kaneel, fenegriek, hars, fruit. Het is een techniek die waarschijnlijk over genomen was van de oude Grieken. De wijn kon zo geproduceerd en opgeslagen worden zonder hulp […]

Godfathers van Slow Food Le Marche

Le Marche: bergland van culinaire doorzetters door René Zanderink en Wijnand LuttikholtOktober 2016 Le Marche ligt in Italië ter hoogte van Toscane en Umbrië, aan de Adriatische kust, maar deze regio kent geen mondaine trekpleisters als Florence, Pisa of Assisi. Sinds augustus weet Le Marche door de vele aardbevingen helaas de internationale aandacht op zich gevestigd, […]

Koken met Maroeska

‘De groentenkeuken van Maroeska‘ De data en prijs zijn op basis van eigen vervoer zonder eigen vervoer in overleg groepsreductie vanaf 4p in overleg Velen kennen Maroeska Metz inmiddels van ‘Heel Holland Bakt 2018/19’ en haar kookboek ‘Hoe dan?!’, maar allereerst is Maroeska een ontwerpster, een designer met het fijnste oog voor detail. Haar design kenmerkt […]

Proeven met Onno Kleyn, Truffel & Wijn 2021

Van 13-18 oktober 2022 een nieuwe proeven met Onno Kleyn, Truffel&Wijn. 2022 is de 600ste geboortedag van Federico da Montefeltro. De Hertog van Urbino, een van de eerste eerste renaissance vorsten, opdrachtgever van Raffaelo en Martini. Hij vergaarde de grootste wetenschappelijke bibliotheek van die tijd . Hij drukte een groot stempel op wat nu nog […]