Visner o Visciolata

Door Carlo Cleri (Bewerkt door Wijnand Luttikholt en Martin Woestenburg) De wijn, geproduceerd door families met traditionele technieken, is nooit bijzonder goed geweest. De ligging in de schaduw van de bergen, blootgesteld aan sterke koude en wind van het noorden en de weinige zonuren, zorgen dat de kleine rijpe druiven en dus de wijn altijd een hoge […]

Godfathers van Slow Food Le Marche

Le Marche: bergland van culinaire doorzetters door René Zanderink en Wijnand LuttikholtOktober 2016 Le Marche ligt in Italië ter hoogte van Toscane en Umbrië, aan de Adriatische kust, maar deze regio kent geen mondaine trekpleisters als Florence, Pisa of Assisi. Sinds augustus weet Le Marche door de vele aardbevingen helaas de internationale aandacht op zich gevestigd, […]

Koken met Maroeska

‘De groentenkeuken van Maroeska‘ De data en prijs zijn op basis van eigen vervoer zonder eigen vervoer in overleg groepsreductie vanaf 4p in overleg Velen kennen Maroeska Metz inmiddels van ‘Heel Holland Bakt 2018/19’ en haar kookboek ‘Hoe dan?!’, maar allereerst is Maroeska een ontwerpster, een designer met het fijnste oog voor detail. Haar design kenmerkt […]

Proeven met Onno Kleyn, Truffel & Wijn

Zomaar een citaat van een bekende nr. 14:  Je gaat het pas zien als je het doorhebt Je proeft het soms ook pas als je weet wat je proeft Ofwel in Onno’s woorden: Door kennis meer genoegen We nemen jullie mee in 4 echte volledig verzorgde dagen met Onno Kleyn in Le Marche. Behalve veel proeven, […]