Visner o Visciolata

Door Carlo Cleri (Bewerkt door Wijnand Luttikholt en Martin Woestenburg) De oude Romeinen voegden diverse ingrediënten toe aan de wijn om die te conserveren of om gebreken te maskeren: honing, kaneel, fenegriek, hars, fruit. Het is een techniek die waarschijnlijk over genomen was van de oude Grieken. De wijn kon zo geproduceerd en opgeslagen worden zonder hulp […]

Godfathers van Slow Food Le Marche

Le Marche: bergland van culinaire doorzetters door René Zanderink en Wijnand LuttikholtOktober 2016 Le Marche ligt in Italië ter hoogte van Toscane en Umbrië, aan de Adriatische kust, maar deze regio kent geen mondaine trekpleisters als Florence, Pisa of Assisi. Sinds augustus weet Le Marche door de vele aardbevingen helaas de internationale aandacht op zich gevestigd, […]

Koken met Maroeska

‘De groentenkeuken van Maroeska‘ De data en prijs zijn op basis van eigen vervoer zonder eigen vervoer in overleg groepsreductie vanaf 4p in overleg Velen kennen Maroeska Metz inmiddels van ‘Heel Holland Bakt 2018/19’ en haar kookboek ‘Hoe dan?!’, maar allereerst is Maroeska een ontwerpster, een designer met het fijnste oog voor detail. Haar design kenmerkt […]

Proeven met Onno Kleyn, Truffel & Wijn 2021

Zomaar een citaat van een bekende nr. 14:  Je gaat het pas zien als je het doorhebt Je proeft het soms ook pas als je weet wat je proeft Ofwel in Onno’s woorden: Door kennis meer genoegen We nemen jullie het lange weekend van 15-18 oktober 2021 mee in 4 echte volledig verzorgde dagen met Onno […]