Sulle Tracce dei Romani, in bici dai romani a domani

In 2021 staan er bij Ca’Palazzo weer vele specials op het programma. We gaan weer Proeven met Onno Kleyn, we fietsen er weer wat op los want ja ook de Giro d’Italia komt weer dichtbij, Maroeska Metz komt een hele week koken. Let goed op en meld je aan voor de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte.

On the Tracks of the Romans

We gaan dus op zoek naar en over de wegen die de Romeinen al door onze streek hebben aangelegd. Ca’Palazzo is centraal gelegen in de driehoek van de drie drie Romeinse steden Sempronii (Fossombrone), Suasa en Sentinum (Sassoferrato) met in het midden Pergola ‘Città dei Bronzi Dorati’ een meer dan 2000 jaar oude vergulde bronzen beeldengroep die 75 jaar geleden bij toeval ontdekt werd door een boer die een afwatering wilde maken naast zijn huis.

Centraal gelegen tussen de luchthavens van Ancona en Perugia en de treinstations van Fano en Fabriano.
Bronzi Dorati

We gaan dus op zoek naar en over de wegen die de Romeinen al door onze streek hebben aangelegd.

Een oude kaart met daarop ‘Le tracce dei romani’ Net na Cartoceto di Pergola kun je links af de heuvels in

De Moderne kaart met daarop een prachtige fietsroute Pergola-Sempronii-Pergola. Vlak gelegen aan de route zie je in rood de locatie van Ca’Palazzo. Vanuit het Museum Bronzi Dorati fietsen we via Tarugo, de burcht van Toricella vlak na Cartoceto linksaf de heuvels in om de vindplaats van de Bronzi te zien. Op de terugweg van het archeologische park Sempronii bezoeken we nog Cantina Cignano. Ze maken een bijzondere Bianchello volgens oude Romeinse methode in amforen.

Deel dit bericht

Niets missen?

Blijf op de hoogte van alle Ca'Palazzo evenementen en aanbiedingen, schrijf je nu in op de nieuwsbrief!
Nieuw

Reserveren of vragen?