Ca’Palazzo op de Groene Afslag

Update : Op zondag 17 december 2023 staat Ca’Palazzo op de Kerstmarkt van de Groene Afslag Nu met o.a. truffelboter om je Kerstmaal wat extra cachet te geven. De wijnen van Villa Ligi zijn ook met een aantrekkelijke korting te bestellen.

Zondag 14 maart er staat Ca’Palazzo op de markt van de Groene Afslag. De markt is van 11:00-16:00 uur en iedereen is welkom om met Ca’Palazzo kennis te maken. Alles onder het genot van een hapje en een drankje van producenten waar Ca’Palazzo ook graag mee werkt. Natuurlijk zijn deze producten (wijn, pasta, olijfolie, pecorino, saffraan), ook te koop om mee naar huis te nemen. De Groen Afslag is gelegen in een uitgestrekt natuurgebied tussen Laren, Hilversum en Bussum. Mooi om te combineren met een voorjaarswandeling of fietstochtje.

Cantina Villa Ligi

Een Cantina uit Pergola. Lees de recensie van Onno Kleyn uit de Volkskrant van 4 maart j.l.

De wijn wordt in Nederland verkocht door Nostro Vino en Cin-Cin wijn.

Op de markt kun je diverse wijnen van Villa Ligi proeven en per doos is er een speciale aanbieding om mee naar huis te nemen.

Meer over Villa Ligi lees je ook in deze blog op deze site gemaakt na het bezoek tijdens Proeven met Onno Kleyn, Truffel&Wijn. Ieder jaar in Oktober hebben we een special met Onno Kleyn. Voor 2023 is deze reeds volgeboekt. Er is nog wel ruimte om in een andere week iets te organiseren. Liefst voor een groep.

Mieleria San Lorenzo in Campo

Vanuit Ca’Palazzo langs de provinciaalse weg richting de kust, net na het plaatsje San Lorenzo in Campo ligt deze honingmakerij. Ondertussen hebben ze meer dan 1500 volkeren en maken ze vele soorten honing. In de stand zijn de volgende soorten verkrijbaar.

Melate, in Nederland heet dat Honingdauw; Kastanje; Primavera van voorjaarsbloemen en Koriander. Het zijn dus soorten die je in Nederland niet vaak zult zien.

Via deze link kom je op de site van de mieleria en hun webwinkel. Voor deze markt hebben we een speciale aanbieding met de pot van 500 gram voor €6,- en een kilo voor €11,-

Noja’

Luca en Silvia besloten vanuit Rome de boerderij van hun grootouders in Pergola nieuw leven in te blazen. Gefascineerd door duurzame biologische productie en bijzondere granen, zoals het oergraan Khorasan, ontginnen ze een niche markt. Het grootste deel van hun opbrengst gaat nog naar de bij Urbino gelegen pastafabriek van Girolomoni. Girolomoni was een van de Godfathers van de biologische landbouw in Italie en bedenker van het merk Alce Nero. Toen zijn partners het minder nauw namen met de controles liet hij zich uitkopen en begon op zijn eigen heuvel naast het oude klooster, waar het allemaal begon, zijn eigen pastafabriek.

Luca en Silvia maken van een steeds groter deel van hun opbrengst eigen ambachtelijke pasta in vele soorten. Enkele daarvan zijn tijdens de Groene Markt te koop. 
Uitstekende Olijfolie van Contardi een fles van 0,75 liter €12,- en een pak van 3 liter €40,-
De kaaswinkel van de buren Patrizia en Giovanni. Van hen heb ik heerlijke Pecorino. Helaas niet zo veel, want vanwege de droge zomer was alle oude kaas zo ongeveer uitverkocht.
Maak ook kennis met Natuurlijk Reizen en beeldhouwreis en culinaire wandelreis naar Ca’Palazzo.
Jac en Ellen verbouwden een oude boerderij tot een moderne B&B net buiten het stadje Pergola. De agriturismo La Primavera verbouwt ook Saffraan. Het rode goud van Pergola. Je zult merken dat deze saffraan van een veel hogere kwaliteit is dan normaal te koop is. De draden zijn allemaal geselecteerd en diep rood.
Kinderen koken bij Ca’Palazzo

Raviolino al tartufo recept Ben van Beurten
Kookworkshop Chutney van eigen pruimen, pikant

Karaoke bij Ca’Palazzo op het laatst Amy Winehouse

Mtb rond Ca’Palazzo, Le Marche

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Testimonials over Ca’Palazzo

Mooie vergezichten geven mooie inzichten De beste publiciteit maak je niet zelf, maar die maakt een ander voor je. Net als je van je tevreden ...
Meer

Arrangement Fietsen is Leuk

Op 25 mei 2009 ontvingen we de Giro d’Italia rond Ca’Palazzo. Het was een monsterlijk zware etappe van 235 km met meer dan 4000 hoogtemeters. ...
Meer

Niets missen?

Blijf op de hoogte van alle Ca'Palazzo evenementen en aanbiedingen, schrijf je nu in op de nieuwsbrief!
Nieuw

Reserveren of vragen?