Zondag 19 maart staat Ca’Palazzo op de markt van de Groene Afslag. De markt is van 11:00-16:00 uur en iedereen is welkom om met Ca’Palazzo kennis te maken. Alles onder het genot van een hapje en een drankje van producenten waar Ca’Palazzo ook graag mee werkt. Natuurlijk zijn deze producten (wijn, pasta, olijfolie, pecorino, saffraan), ook te koop om mee naar huis te nemen. De Groen Afslag is gelegen in een uitgestrekt natuurgebied tussen Laren, Hilversum en Bussum. Mooi om te combineren met een voorjaarswandeling of fietstochtje.
Cantina Villa Ligi
Een Cantina uit Pergola. Lees de recensie van Onno Kleyn uit de Volkskrant van 4 maart j.l.
De wijn wordt in Nederland verkocht door Nostro Vino en Cin-Cin wijn.
Op de markt kun je diverse wijnen van Villa Ligi proeven en per doos is er een speciale aanbieding om mee naar huis te nemen.
Meer over Villa Ligi lees je ook in deze blog op deze site gemaakt na het bezoek tijdens Proeven met Onno Kleyn, Truffel&Wijn. Ieder jaar in Oktober hebben we een special met Onno Kleyn. Voor 2023 is deze reeds volgeboekt. Er is nog wel ruimte om in een andere week iets te organiseren. Liefst voor een groep.

Mieleria San Lorenzo in Campo
Vanuit Ca’Palazzo langs de provinciaalse weg richting de kust, net na het plaatsje San Lorenzo in Campo ligt deze honingmakerij. Ondertussen hebben ze meer dan 1500 volkeren en maken ze vele soorten honing. In de stand zijn de volgende soorten verkrijbaar.
Melate, in Nederland heet dat Honingdauw; Kastanje; Primavera van voorjaarsbloemen en Koriander. Het zijn dus soorten die je in Nederland niet vaak zult zien.

Noja’
Luca en Silvia besloten vanuit Rome de boerderij van hun grootouders in Pergola nieuw leven in te blazen. Gefascineerd door duurzame biologische productie en bijzondere granen, zoals het oergraan Khorasan, ontginnen ze een niche markt. Het grootste deel van hun opbrengst gaat nog naar de bij Urbino gelegen pastafabriek van Girolomoni. Girolomoni was een van de Godfathers van de biologische landbouw in Italie en bedenker van het merk Alce Nero. Toen zijn partners het minder nauw namen met de controles liet hij zich uitkopen en begon op zijn eigen heuvel naast het oude klooster, waar het allemaal begon, zijn eigen pastafabriek.




