Proeven met Onno Kleyn Truffel&Wijn 2022

Van 13-18 oktober 2022 een nieuwe Proeven met Onno Kleyn, Truffel&Wijn. 2022 is het 600ste geboortejaar van Federico da Montefeltro. De Hertog van Urbino, een van de eerste renaissance vorsten, opdrachtgever van o.a. Raffaelo en Martini. Hij vergaarde de grootste wetenschappelijke bibliotheek van die tijd. Hij drukte een groot stempel op wat nu nog steeds […]

Proeven met Onno Kleyn bij Villa Ligi

Van 13-18 oktober 2022 een nieuwe proeven met Onno Kleyn, Truffel&Wijn Vraag hieronder voor meer info en kijk bij de Blogs over vorige reizen met Onno culinair- en wijnschrijver voor o.a. De Volkskrant en De Smaak van Italie. Don Quichot van Pergola Soms moet je het als wijnmaker niet erg vinden als men een beetje […]

Cantina Luigi Giusti

Van 13-18 oktober een nieuwe proeven met Onno Kleyn, Truffel&Wijn Vraag hieronder voor meer info. Het zal je maar gebeuren dat je gebeld wordt vanuit Amerika met de boodschap dat de sommelier van het Witte Huis het behaagd heeft jouw bubbels de ‘Bolla Rosa’ uit te kiezen voor een feestelijke toost tussen Obama en Poetin. […]

Cantina Fiorini, Proeven met Onno Kleyn

Van 13-18 oktober een nieuwe proeven met Onno Kleyn, Truffel&Wijn Vraag hieronder voor meer info. Na ons bezoek in de ochtend aan Urbino en daarna de rondleiding en lunch bij de pastafamilie Girolomoni, stond in de middag een proeverij bij Cantina Fiorini op het programma. Net buiten de vesting van Barchi ligt dit domein, dat […]

Visner o Visciolata

Door Carlo Cleri (Bewerkt door Wijnand Luttikholt en Martin Woestenburg) De oude Romeinen voegden diverse ingrediënten toe aan de wijn om die te conserveren of om gebreken te maskeren: honing, kaneel, fenegriek, hars, fruit. Het is een techniek die waarschijnlijk over genomen was van de oude Grieken. De wijn kon zo geproduceerd en opgeslagen worden zonder hulp […]