Ca’Palazzo op de Groene Afslag

Zondag 19 maart staat Ca’Palazzo op de markt van de Groene Afslag. De markt is van 11:00-16:00 uur en iedereen is welkom om met Ca’Palazzo kennis te maken. Alles onder het genot van een hapje en een drankje van producenten waar Ca’Palazzo ook graag mee werkt. Natuurlijk zijn deze producten (wijn, pasta, olijfolie, pecorino, saffraan), […]

Verdicchio di Matelica

Van 13 tot 18 oktober organiseert Ca’Palazzo alweer de 5e editie van ‘Proeven met Onno Kleyn, Truffel&Wijn’. Iedere keer zijn we weer op zoek naar nieuwe programmaonderdelen. De Verdicchio di Matelica hadden we tot nu toe nog niet onder de loep genomen. Maandagochtend vroeg bracht ik mijn neefje terug naar de luchthaven van Ancona. Een […]

Proeven met Onno Kleyn Truffel&Wijn 2022

Update: We kijken terug op een geslaagde 5e editie en voor wie graag in 2023 wil deelnemen, die kan zich via het formulier helemaal onderaan zich daarvoor voorinschrijven. Het zal weer plaatsvinden rond de 3e of 4e zondag van oktober. Van ons bezoek aan het consorzio van de Matelica doc is al het volgende verslag […]

Proeven met Onno Kleyn bij Villa Ligi

Van 13-18 oktober 2022 een nieuwe proeven met Onno Kleyn, Truffel&Wijn Vraag hieronder voor meer info en kijk bij de Blogs over vorige reizen met Onno culinair- en wijnschrijver voor o.a. De Volkskrant en De Smaak van Italie. Don Quichot van Pergola Lees hier de beoordeling van Onno in De Volkskrant van 4 maart 2023 […]

Cantina Luigi Giusti

Van 13-18 oktober een nieuwe proeven met Onno Kleyn, Truffel&Wijn Vraag hieronder voor meer info. Het zal je maar gebeuren dat je gebeld wordt vanuit Amerika met de boodschap dat de sommelier van het Witte Huis het behaagd heeft jouw bubbels de ‘Bolla Rosa’ uit te kiezen voor een feestelijke toost tussen Obama en Poetin. […]

Cantina Fiorini, Proeven met Onno Kleyn

Van 13-18 oktober een nieuwe proeven met Onno Kleyn, Truffel&Wijn Vraag hieronder voor meer info. Na ons bezoek in de ochtend aan Urbino en daarna de rondleiding en lunch bij de pastafamilie Girolomoni, stond in de middag een proeverij bij Cantina Fiorini op het programma. Net buiten de vesting van Barchi ligt dit domein, dat […]

Visner o Visciolata

Door Carlo Cleri (Bewerkt door Wijnand Luttikholt en Martin Woestenburg) De oude Romeinen voegden diverse ingrediënten toe aan de wijn om die te conserveren of om gebreken te maskeren: honing, kaneel, fenegriek, hars, fruit. Het is een techniek die waarschijnlijk over genomen was van de oude Grieken. De wijn kon zo geproduceerd en opgeslagen worden zonder hulp […]