Outdoor Hike&Ride Ca’Palazzo

Ca’Palazzo ligt te midden van een uitgestrekt netwerk van strade bianche en karre- en jagerspaden, een ideaal vertrekpunt voor Hikes en Bikes, vanaf 2021 ook te paard door een samenwerking met o.a. agriturismo Colle del Lupo. 

Wandelen en Hiken.


Direct vanuit Ca’Palazzo zijn er een aantal wandelingen beschikbaar. In de bocht van de privéweg naar boven begint een karrenpad dat verworden is tot een jagerspaadje door het bos. Het komt uit op een akker en vandaar gaat het verder door velden en Strade Bianche in een twee tot tweeeneenhalf uur duren wandeling rond Ca’Palazzo.

Bij de vervallen boerderij Ca’Dimeo kun je echter linksaf slaan naar Frontone. De wandeling naar het kasteel van Frontone duurt ongeveer 1 uur en 20 minuten. In Frontone Castello zijn enkele restaurants en het is daarmee een ideale lunchwandeling, lekker bij het vuur van La Rocca.

Monte Catria: Het vertrekpunt van 6 wandelingen is te bereiken met de auto of de kabelbaan die vertrekt op ca 7 km van Ca’Palazzo en aankomt bij de refugio op 1400 meter hoogte. De wandelingen zijn tussen de 1 en 6 uur. Een mooie wandeling is bijvoorbeeld naar de top waar het kruis van de Catria staat op 1700 meter hoogte. 

Een hele uitdaging is met de kabelbaan omhoog en dan via een lange afdaling met een tussenstop bij het klooster Fonte Avellana weer naar de parkeerplaats van de kabelbaan.

Gola del Furlo: Vanuit het plaatsje Furlo kun je een ca 3 uur (en langer) durende wandeling maken op en over de noordzijde van berg die hier door de rivier in een engte doormidden wordt gekliefd. Ook als wandelen niet je doel is, dan moet je hier in ieder geval een bezoek aan brengen. Bijvoorbeeld op je weg naar Urbino of Fano. 

Gola del Furlo

Vanaf 2021 biedt Ca’Palazzo ook de mogelijkheid tot paardrijden. Daarvoor wordt samengewerkt met o.a. het nabijgelegen Colle del Lupo. Ze komen met de paarden langs of je kunt een afspraak maken ter plaatse. De minimum duur is 2 uur en de prijs is vanaf €50,- pp. Voor groepen en langere periodes is de prijs in overleg. Weet je zeker dat dit een onderdeel van je verblijf moet worden, overleg dan vooraf de mogelijkheden. 

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Testimonials over Ca’Palazzo

Mooie vergezichten geven mooie inzichten De beste publiciteit maak je niet zelf, maar die maakt een ander voor je. Net als je van je tevreden ...
Meer

Arrangement Fietsen is Leuk

Op 25 mei 2009 ontvingen we de Giro d’Italia rond Ca’Palazzo. Het was een monsterlijk zware etappe van 235 km met meer dan 4000 hoogtemeters. ...
Meer

Niets missen?

Blijf op de hoogte van alle Ca'Palazzo evenementen en aanbiedingen, schrijf je nu in op de nieuwsbrief!
Nieuw

Reserveren of vragen?